معرفی دانشکده تغذیه و علوم غذایی


تاریخچه:

رشته تغذيه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1353 شروع به پذيرش دانشجو در مقطع کاردانی کرد. از سال 1361 تا 1373 پذیرش دانشجو در مقاطع كارداني، كارشناسي و کارشناسی ناپیوسته بود و سپس از سال 1373 تنها در مقطع کارشناسی دانشجو پذیرفته شد. درخصوص تحصیلات تکمیلی، از سال 1371 مقطع کارشناسی ارشد تغذیه و از سال 1374 در مقطع دکترای تخصصی (PhD) دانشجو پذیرش گردید.
دانشكده بهداشت و تغذيه در بيست و هشتم ارديبهشت ماه 1370 با حضور وزير محترم بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و رياست وقت دانشگاه و با ادغام گروه­هاي آموزشي بيوشيمي و تغذيه، از دانشكده داروسازي، بهداشت از دانشكده پزشكي، بهداشت محيط و مبارزه با بيماريها از دانشكده پيراپزشكي تأسيس شد و از همان سال فعاليت آموزشي آن با تأمين كادر و امكانات مستقل شروع گرديد.
در سال 1391 دانشكده بهداشت و تغذيه، بنا به سیاست گسترش دانشکده­های دانشگاه علوم پزشکی تبریز به 3 دانشکده مجزا، تفکیک و دانشکده تغذیه به عنوان دانشکده مستقل شروع به فعالیت نمود.
در سال1394 و در دویست و پنجاه و یکمین جلسه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی با تغییر نام "دانشکده تغذیه" موافقت و نام دانشکده به صورت  "دانشکده تغذیه و علوم غذایی" تکمیل گردید.
دانشكده تغذیه و علوم غذایی جهت نيل به اين اهداف کلی، علاوه بر بهره­مندی از اساتید مجرب و داشتن همكاري نزديك و متقابل با دانشكده­هاي ديگر، از همكاري­هاي علمي و تحقيقاتي ساير دانشگاهها و موسسات آموزشي و پژوهشي عالی و نهادهاي دولتي و غيردولتي و پتانسیل استان به عنوان قطب صنایع غذایی کشور نيز بهره مي­گيرد.

هدف از تاسيس دانشکده "تغذيه و علوم غذايي" در دانشگاه علوم پزشکي تبریز عبارتست از:

  • تربيت نيروي انساني دانا، کارآمد و متعهد به ارزشهاي اسلامي و اصول علمي و فني با انگيزه مردمي در سطوح كارشناسي، کارشناسي ارشد و دکتراي تخصصي براي ارتقاي سلامت جامعه و گسترش دانش و توليد علم در زمینه غذا و تغذیه
  • کوشش در اعتلاء و گسترش دانش و فرهنگ غذا و تغذيه از طريق فراهم ساختن شرايط براي بالا بردن کارآيي و خلاقيت و افزودن بر توان پژوهشي
  • پاسداري از فرهنگ اصيل تغذيه اي کشور و ميراث هاي معنوي آن و ايجاد شرايط مناسب براي بهبود و شناساندن آن به نسل جوان
  • كوشش در جهت ايجاد بستر مناسب براي گسترش و ترفيع علوم تغذیه ، علوم و صنايع غذايي، كنترل كيفيت و بهداشت مواد غذايي از توليد تا مصرف
  • فراهم نمودن زمينه همكاري هاي علمي با افراد و مراکز علمي، سازمان هاي دولتي و غير دولتي داخلي و بين المللي براساس ضوابط دانشگاه
  • تربيت نيروهاي كارآمد و آشنا با تغذیه و رژیم شناسی، ايمني و بهداشت مواد غذايي جهت كنترل بيماريهاي مرتبط با تغذیه و بیماریهای ناشي از غذا و در نتيجه ارتقا سطح بهداشتي و كيفي مواد غذايي در جامعه
  •  
  • ترويج فرهنگ تغذيه سالم و اصلاح الگوي غذايي موجود با توجه به شرايط بومي، ديني و ايراني
 
براي دستيابي به هدف دانشکده تغذيه و علوم غذايي رعايت اصول زير ضروري است:
  1. تقدم تزکيه بر تعليم
  2. هماهنگ بودن مباحث نظري و کارهاي عملي
  3. تطبيق محتواي برنامه هاي آموزشي و پژوهشي با فرهنگ ديني، نيازها و شرايط اکولوژيک (بوم شناسي)، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي ... کشور
  4. بهره گيري از استادان متعهد، متبحر و دانا به منظور بررسي، مطالعه، ارزيابي و ارايه راه حل هاي مناسب براي برطرف ساختن مسايل و مشکلات تغذيه اي و علوم و صنايع غذايي كشور
  5. ارتقاء وضع تغذيه و گسترش دانش تغذيه و علوم و صنايع غذايي
  6. انتخاب دانشجو در مقطع کارشناسي ارشد و دکتراي تخصصي از بين داوطلبان با توجه به شرايط ويژه هر رشته و نيازهاي کشور
  7. تنظيم برنامه راهبردي براي هر يك از رشته هاي موجود و ارزشيابي روند برنامه طي بازه زماني مشخص
  8. تعاملات بين بخشي (صنايع غذايي، معاونت بهاشتي، معاونت دارو و غذا و ...) و درون بخشي
 
تعداد اعضاي هيئت علمي دانشکده
اعضاء هيئت علمي استاد  16 نفر دانشيار  6 نفر
استاديار  2 نفر مربي   -
 
گروه هاي آموزشي دانشکده
بيوشيمي، رژيم درماني
تغذيه در جامعه
علوم و صنايع غذايي
تغذیه بالینی
 
   
 
واحد های پژوهشي دانشکده
واحدهای پژوهشی
دفتر پژوهشي دانشکده
دفتر ارتباط با صنعت
سرور و انفورماتيک دانشکده
کتابخانه
 
 

آغاز پذيرش دانشجو در مقاطع مختلف

رشته مقطع سال پذيرش
علوم تغذيه کارداني 1353
علوم تغذيه کارشناسي ناپيوسته 1361-1372
علوم تغذيه کارشناسي پيوسته 1361
علوم و صنايع غذايي کارشناسي 1394
علوم تغذيه کارشناسي ارشد 1370
علوم و صنايع غذايي کارشناسي ارشد 1388
علوم بهداشتي در تغذيه (تغییر عنوان رشته به "تغذیه در جامعه" در سال 1403) کارشناسي ارشد 1389
علوم تغذيه در بحران و حوادث غيرمترقبه کارشناسي ارشد 1393
بهداشت و ايمني مواد غذايي کارشناسي ارشد 1394
علوم تغذيه دکتري تخصصي 1374
سياستهاي غذا و تغذيه دکتري تخصصي 1395
علوم و صنايع غذايي دکتري تخصصي 1395
تغذیه بالینی کارشناسی ارشد 1396
تغذیه ورزشی کارشناسی ارشد 1398
بهداشت و ایمنی مواد غذایی دکتری تخصصی 1398

تجهیزات و امکانات دانشکده
مساحت كل دانشكده بیش از12 هزار متر مربع شامل كلاس­های درسي، آمفي تئاتر، كتابخانه، تعداد 3 سایت­ کامپیوتری مجزا برای مقاطع مختلف تحصیلی، آزمایشگاه­های بیوشیمی تغذیه، شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی، کنترل کیفی مواد غذایی، آزمایشگاه تحقیقات تغذیه، آزمایشگاه ارزیابی وضع تغذیه و آزمایشگاه مطالعات حیوانی می­باشد و نیز گروهها می­توانند از آزمایشگاه مرجع مرکز تحقیقات تغذیه استفاده نمایند.
دانشکده در فعالیتهای پژوهشی و آموزشی مختلف شرکت دارد. مرکز تحقیقات تغذیه در دانشگاه به عنوان تنها مرکز تحقیقاتی پژوهشی تغذیه در شمالغرب کشور با دارابودن اساتید و کارشناسان پژوهشی مجرب همکاری تنگاتنگی با دانشکده دارد و نیز مرکز تحقیقات دانشجویی در دانشکده مستقر است. در این دانشکده از سال 1377 سیستم LAN فعال بوده و تمامی اعضای هیئت علمی و کارکنان در محل کار دسترسی به اینترنت داشته و دانشجویان قادر به استفاده از امکانات آن برای پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی هستند.

 
 
افتخارات کسب شده:
دانشکده سعی و تلاش در جهت برگزاری کنگره ها و سمینارهای داخلی داشته و تا حال چندین مورد کنگره داخلی در زمینه های مختلف برگزار نموده است.
دانشکده در زمینه های مختلف آموزش و پژوهش فعال بوده و هر ساله در آزمونهای ارشد و PhD درصد قابل توجهی از دانشجویان این دانشکده در مقاطع بالاتر پذیرفته می شوند.
در جشنواره های پژوهشی داخلی اعضای هیئت علمی دانشکده موفق به کسب رتبه گردیده و دانشکده در سال 1386 به عنوان دانشکده برتر در جشنواره پژوهشی دانشگاه و در سال 1388 دانشکده با بيشترين درصد رشد پژوهشي در دانشگاه و در سال 1390 رتبه دوم دانشگاه در زمینه IT و در سال 1393 به عنوان رتبه اول در زمینه  وب سایت در سطح دانشگاه معرفی گردیده است.

آدرس وب سایت  دانشکده:
                        https://nutr.tbzmed.ac.ir
 
آدرس: ایران، تبریز، خ گلگشت، خ عطار نیشابوری، دانشکده تغذیه و علوم غذایی
تلفن: 33341113-041
فاکس: 33340634-041