![](/Uploads/User/3418/image/%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8%d8%ae%d8%a7%d9%86%d9%87.jpg)
تاریخچه کتابخانه
کتابخانه دانشکده بهداشت و تغذیه در تیر ماه ۱۳۷۲ افتتاح گردید. در ابتدای تاسیس مجموعه این کتابخانه بیشتر شامل کتابهای انتقالی از دانشکده های پیراپزشکی، توانبخشی، داروسازی و همچنین مرکز آموزش بهداشت سابق بوده و پس از آن با هماهنگی ها و تلاشهای مستمر و ارتباطات موثر با اعضای هیئت علمی و دانشجویان در جهت هر چه غنی تر ساختن مجموعه کتابخانه اقدامات موثری صورت گرفت. با حمایت گسترده مسئولین تحولات اساسی در پربار ساختن مجموعه بویژه در بخش کتابهای لاتین به وجود آمد. پس از چند نوبت جابجائی و اسکان موقت دانشکده، سرانجام با تاسیس ساختمان جدید دانشکده بهداشت و تغذیه، از بابت تخصیص فضای لازم برای مخزن و سالن مطالعه توجهات ویژه ای شد به طوری که کتابخانه ای که در بدو تاسیس شامل تنها یک اطاق بود و تمام مخزن و بخش امانت و بخش مطالعه آن در همان یک اطاق قرار داشت، در حال حاضر دارای بخشهای مجزایی است و فضای مناسبی برای هر یک از این بخشها در نظر گرفته شده است. در سال 1391 بنابر سیاستهای وزارت بهداشت در راستای توسعه کمی و کیفی آموزش و تخصصی تر شدن دانشکده ها، دانشکده بهداشت و تغذیه به دو دانشکده بهداشت و تغذیه و علوم غذایی تفکیک شد و گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی از گروه های آموزشی دانشکده سابق به دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی منتقل گردید.
شماره استاندارد بین المللی کتابخانه
IR-200060006
سیستم استفاده در رده بندی کتابخانه
کتابخانه دارای سیستم اداره ی قفسه باز بوده و دانشجویان قادر به استفاده و انتخاب منابع مورد نظر خود می باشند.
نرم افزار مورد استفاده در کتابخانه برای انجام امورات مربوط به کتابخانه نرم افزار تحت وب آذرسا می باشد.
سیستم رده بندی کتابخانه به صورت تلفیقی از رده بندیهای NLM و LC می باشد.
اهداف
1. هماهنگی با برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشکده در راستای تهیه منابع علمی مورد نیاز و دسترسی به اطلاعات
2. تأمین و شناسایی نیازهای برنامه های علمی دانشکده و فراهم کردن امکانات لازم برای آنها
3. مجموعه سازی، سازماندهی و اشاعه اطلاعات در راستای اهداف و فعالیت های دانشکده
4. فراهم ساختن امکان دسترسی سریع و راحت به منابع اطلاعاتی برای اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارکنان دانشکده بمنظور پشتیبانی از هدف های آموزشی و پژوهشی کنونی و آینده دانشکده
5. تهیه محتوا و روزآمد نگه داشتن پورتال کتابخانه دانشکده
6. مشارکت فعال در امور پژوهشی دانشکده و فراهم نمودن شرایط لازم برای آموزش و پژوهش های مطالعات مبتنی بر شواهد
7. ارائه خدمات گوناگون از جمله، مدیریت اطلاعات، بازیابی اطلاعات برای مراجعان اعم از اعضای هیت علمی، دانشجویان و کارکنان
جامعه استفاده کننده کتابخانه
- اعضای هیأت علمی و اساتید دانشگاه
-دانشجویان مقاطع مختلف رشته های علوم تغذیه و علوم صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی)
- دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در تمام مقاطع کاردانی، کارشناسی، تحصیلات تکمیلی
- کلیۀ کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز
اطلاعات کلی مربوط به کتابخانه:
الف- تعداد کتابها :
1) کتابها:
تعداد کتابهای لاتین 1994 جلد
تعداد کتابهای فارسی 6579 جلد
تعداد کتابهای مرجع 212 جلد
تعداد پایان نامه ها 685 عنوان
قوانین و مقررات کتابخانه:
1- شرایط عضویت: هر یک از اعضاء محترم هیئت علمی و همچنین دانشجویان و کارکنان گرامی دانشکده با ارائه یک قطعه عکس و تکمیل فرم ثبت نام قادر به عضویت در کتابخانه دانشکده هستند.
2- مقررات بخش امانت:
الف)پایان نامه ها و پروژه های دانشجویی به امانت داده نمی شوند.
ب) مجلات و کتابهای مرجع به امانت داده نمی شوند.
ج) نسخه اول کتابها به امانت داده نمی شوند مگر به صورت محدود.
د) مدت امانت کتاب 15 روز است که در صورت لزوم این مدت قابل تمدید است.
ه) هر دانشجو در هر نوبت می تواند حداکثر 3 کتاب در امانت خود داشته باشد.
و) مراجعه کنندگان خارج از دانشکده تنها پس از انجام هماهنگی های مربوط با مسئولین محترم دانشکده قادر به استفاده از خدمات کتابخانه هستند.
ساعات کار کتابخانه:
از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 7:30 صبح الی 15:30 بعد از ظهر
سالن مطالعه شنبه تا چهارشنبه از ساعت 7:30 صبح الی 20 بعد از ظهر
کارمندان:
-خانم معصومه قاضی زاده خسروشاهی دارای مدرک کارشناسی دبیری علوم به عنوان کتابدار
موضوعات کتابهای کتابخانه
کتابخانه در رابطه با موضوعات ذیل دارای کتابهای متنوعی به زبانها فارسی و لاتین است.
تغذیه و صنایع غذایی، فیزیولوژی، بیوشیمی ، بهداشت خانواده، بهداشت حرفه ای، بهداشت محیط، مهندسی آب و فاضلاب، ارگونومي، مدیریت، مدیریت مراکز و خدمات بهداشتی، آمار و اپیدمیولوژی و همچنین کتابهای کمک آموزشی جهت شرکت کنندگان در آزمونهای کاردانی، کارشناسی ارشد و دکتری.
هم اکنون امکان جستجو از منابع موجود در کتابخانه اعم از کتاب، مجله، پایان نامه و سی دی در سایت "دانشکده تغذیه و علوم غذایی" و همچنین از طریق نرم افزار تحت وب کتابخانه دیجیتالی وجود دارد