جهت دریافت فایل SP گروه تغذیه بالینی کلیک نمائید.
به نام خدا
اصول و ارزشهای گروه
- تلاش برای نهادینه کردن اصول کرامت انسانی، رعایت حقوق، شایستهسالاری و مکارم اخلاقی با تأکید بر آموزههای غنی دینی و حرفهای
- فراهم كردن شرايط لازم براي آموزش و تربيت نيروهاي كارآمد در حوزهی تغذیه بالینی در قالب دسترسي به دانش پيشرو، قابل اطمينان، غيروابستگيآور و در فضاي تربيتي مبتني بر خدامحوري و اخلاقيات
- تعالي سرمايهی انساني و حمايت از نخبگان و نوآوران تغذیهی بالینی به نحوي كه ارايهی خدمات سلامت و مراقبت تغذیه، توسط انسانهايي عالم، توانمند و كارآمد، پاسخگو به نيازهاي جامعه، متخلق به اخلاق حرفهاي و اجتماعي متناسب با فرهنگ اسلامي - ايراني و نوآور انجام گيرد.
- تفکیک ناپذیری خدمات تغذیهی بالینی از خویشتنخواهی، خیرخواهی، آموزش و پژوهش مستمر
- ارج نهادن به جایگاه والای علم، عالم، تعالی فکری، و افزایش مسئولیتپذیری و پاسخگویی، احساس تشنگی برای یادگیری مداوم
چشمانداز گروه
ما بر آنیم که با دستیابی به مرجعیت علمی در حیطهی تغذیهی بالینی به یکی از معتبرترين گروههای تغذيهی باليني در ایران و منطقه تبدیل شویم و در زمينهی پاسخگویی به نیازهای نظام سلامت، تربيت متخصصان برجسته و پژوهشهاي كاربردي در حوزههاي تخصصي تغذيهی باليني و همچنين طراحی و پیادهسازی برنامههای مراقبت تغذیهی بالینی در سطوح مختلف نظام سلامت کشور نقشی سازنده بر عهده بگیریم.
رسالت
گروه تغذيهی باليني دانشكدهی تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشكي تبریز با بهرهگیری از اعضای هيأت علمي متخصص در زمينهی تغذيهی باليني به تربیت نیروی انسانی کارآمد، متبحر و خلاق متعهد است.
اساتید، دانشجویان و فارغ التحصیلان در این رشته با بهرهگیری از دانش نظري و مهارت عملي كافي در ارائهی خدمات رژيم درماني، آموزشي، پژوهشي، کارآفرینی، مسـئولیت پاسخ به نیازهـا و خواسـتههای حیطهی تغذیهی بالینی را براساس شواهد مبتنـی بـر جامعـه بـر عهـده دارنـد. گروه تغذیهی بالینی با برنامهریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایهی خدمات بهداشتی درمانی و بهرهگیری از روشهای نوآورانه و خلاقانه در راستای تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعهی تحت پوشش فعالیت مینماید.
ایجاد و بسط تعهد به تعلیم و تربیت با هدف تربیت نیروی انسانی کارآمد، متعهد به اخلاق حرفهای و خلاق برای ارایهی خدمات سلامت با کیفیت بالا به آحاد جامعه متناسب با نیازهای حال و آیندهی نظام سلامت را رسالتی ارزشمند دانسته و به آن اهتمام مستمر داریم.
- هدف 1: تربيت نيروي انسانی متخصص، کارآمد و کارآفرين مبتنی بر سیاستها و برنامههای تحول و نوآوری در آموزش تغذیه، نقشهی جامع علمی کشور و سیاستهای کلی نظام سلامت
اهداف اختصاصی
- تربیت فارغ التحصیلان با توانمندی ادارهی خدمات غذایی مراکز بهداشتی و درمانی
- تربیت نیروی انسانی دارای توانایی مشاورهی تغذیه و رژیم درمانی بیماران بستری و سرپایی
- تربیت نیروی انسانی با توانمندی ایدهپردازی، تولید محتواهای رژیم غذایی و محصولات رژیمغذایی
- توانمندسازی اعضای هیئت علمی در حیطهی روشهای آموزشی، فناوریهای نوین و تولید محتوا
- مشارکت مؤثر در برنامههای آموزش مستمر اساتید (مجازی و حضوری) و متخصصین حرف پزشکی
راهبردها
- حفظ و تقویت بنیهی علمی و فنی اعضای هیئت علمی موجود
- جذب و افزایش تعداد اعضای هیئت علمی و نیروی کارشناسی در گرایشهای مختلف مورد نیاز
- توسعهی همکاریهای بینبخشی، درون و برون سازمانی
- روزآمدسازی دانش و مهارت فارغ التحصیلان گرایش تغذیهی بالینی بر اساس نگرش و مهارت جامعهی هدف
- طراحی و برگزاری دورههاي بازآموزي رژیمدرمانی و آموزش مداوم برای دانش آموختگان علوم تغذيه، و پزشکی
هدف2: تولید، و به اشتراكگذاري دانش و فناوری در زمینهی پيشگيري، تشخيص و درمان تغذیهای بيماريها و در تعامل با محيط پيراموني و مبتني بر شواهد بومي
اهداف اختصاصی
- مشارکت در تولید علم، فناوری و کارآفرینی مبتنی بر نیازهای بیماران در حیطهی تغذیهی بالینی
- طراحی و انجام پژوهشهای کاربردی بالینی و تولید علم در حیطهی فناوریهای نوین آموزش تغذیهی بالینی
- انجام پژوهشها در جهت شناخت مشكلات خدمات غذایی و مراقبتهای تغذیهای در درمانگاهها و بيمارستانها
- اجرای پروژهای مشارکتی با صنایع داروئی و سایر صنایع مرتبط در حیطهی مکملها و فورمولاهای غذائی
راهبردها
- طراحی و اجرای پژوهشهای بنیادین، کاربردی و مروری به منظور شناسایی نیازهای بیماران و پاسخگویی به آنها
- مشارکت در برنامههای فناورانه و ارتباط با صنعت دانشگاه در خصوص تولید محتواهای علمی، ابزار و تجهیزات ارزیابی، و درمان تغذیهای
- طراحی و اجرای پژوهشهای مشترک با مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی و انتشار نتایج حاصله
- جذب و استفاده از منابع و اعتبارات پژوهشی و فناورانه از وزارت متبوعه و سایر سازمانهای دولتی و عمومی به منظور انجام تحقیقات و فناوری در سطح ملی و فراملی در جهت شناخت مشكلات مراقبت تغذیهای
هدف 3: مشارکت در ارائهی خدمات مراقبتهای تغذیهای و رژیم درمانی برای بیماران بستری و سرپائی
اهداف اختصاصی
- تهيه و تدوین دستورالعملهاي پيشگيري، تشخيص و درمان تغذیهای بيماريهاي اولويتدار مرتبط با تغذیه
- مشارکت عینی و عملی اعضای گروه در خدمات مراقبتهای تغذیهای مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه
-
- طراحی و نظارت بر اجرای مراقبتهای تغذیهای در بیمارستانهای آموزشی، و درمانی (دولتی – خصوصی) در سطح استان
راهبردها:
- و سازماندهی تیمهای طراحی استانداردهای مراقبت تغذیهای در بخشهای بالینی و سرپائی
- جلب موافقت و همکاری هیئت رئیسهی دانشگاه جهت تسهیل شرایط اشتغال عملی اعضای گروه در بخشهای مراقبت تغذیهای مراکز آموزشی و درمانی
-
- تعامل فعال با معاونت درمان دانشگاه و عضویت و مشارکت فعال اعضای گروه در کمیتههای تغذیهی مراکز آموزشی و درمانی به منظور نظارت بر پیادهسازی خدمات مراقبتهای غذایی و تغذیهای در بیمارستانهای آموزشی، و درمانی (دولتی – خصوصی) در سطح استان
نقاط ضعف
- فقدان اعضای هیئت علمی و نیروی کارشناسی مستقر در مراکز آموزشی و درمانی
- تغییر مداوم سیاستها و برنامههای آموزشی، و پژوهشی
- عدم استقلال مالی گروه
- تفویض اختیار ناکافی برای گروه که مانع اجرا و پیادهسازی مطلوب برنامههای آموزشی و پژوهشی میشود.
- نبود شاخصهای عینی برای ارزشیابی کیفیت پژوهشهای انجام یافته
- کمبود وسایل و تجهیزات ارزیابی، آنالیز، درمانی در بخشهای تغذیهی مراکز آموزشی و درمانی
نقاط قوت
- توانمندی و انگیزهی بالای اعضای هیئت علمی موجود برای فعالیت در زمینهی مراقبتهای تغذیهای
- تقاضای بالای تحصیل و اشتغال در زمینهی مشاورههای تغذیه و رژیم درمانی در جامعه
- وجود بستر و فضای الکترونیکی نسبتاً مناسب برای آموزشهای مجازی
- وجود برنامه مدون و مشخص برای فعالیتهای آموزشی و پژوهشی
- توانایی گسترش دورههای تحصیلات تکمیلی و ارتقاء دورههای فعلی در مقاطع MSc و Ph.D
- وجود مراکز آموزشی- درمانی کافی برای آموزش و پژوهش در حیطهی تغذیهی بالینی
فعاليتها
الف- فعاليتهاي آموزشي
ب- فعاليتهاي پژوهشي
ج- فعاليت در زمينهی ارائهی خدمات مراقبت تغذیهای و رژيم درماني
الف- فعاليتهاي آموزشي
- آموزش نظري دانشجويان كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتراي تغذيه به ويژه در زمينهی دروس مرتبط با تغذيهی باليني و رژيم درماني
- آموزش عملي، کارآموزی و کارورزی دانشجويان كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتراي تغذيه (متناسب با واحدهاي درسی هر مقطع تحصيلي) در زمينهی تغذيهی باليني و رژيم درماني در بخشهاي مختلف بيمارستاني (شامل قلب و عروق، غدد درونريز، گوارش و كبد، نفرولوژي و دياليز، آنكولوژي، مغز و اعصاب، جراحي و بخش مراقبتهاي ويژه، بخشهای مختلف کودکان)، آموزش عملي مشاورهی رژيم درماني در كلينيكهای تخصصي دانشگاه و همچنين آشنايي با نحوهی مديريت بخش غذا در بيمارستانها
- همكاریهای آموزشي در دورههاي بازآموزي تخصصي جهت فارغ التحصيلان رشتهی تغذيه، و دیگر رشتههای علوم پزشکی در زمينهی تغذيهی باليني و رژيم درماني
- تهیه و تدوین روشهای نوین آموزشی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان تغذیه
ب- فعاليتهاي پژوهشي
- انجام تحقيقات پايان نامهاي و غیرپایاننامهای در حوزههاي تخصصي:
- ی باليني و رژيم درماني در چاقي
- ی باليني و رژيم درماني در بيماريهاي قلب و عروق
- ی باليني و رژيم درماني در بيماريهاي گوارش و كبد
- ی باليني و رژيم درماني در بيماريهاي كليه
- ی باليني و رژيم درماني در بيماريهاي غدد درون ريز و اختلالات متابوليک ارثي
- ی باليني و رژيم درماني در بيماريهاي مغز و اعصاب
- ی باليني و رژيم درماني در سرطانها
- ی لولهای و وريدي برای بیماران نیازمند (شامل جراحي، سوختگي، عفونت و غيره)
- همکاری با سایر مراکز علمی و تحقیقاتی جهت انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک
- انجام پژوهش در جهت شناخت مشکلات سیستم خدمات غذایی و رژیمدرمانی در بیمارستانها و ارائهی راهکارهای رفع مشکلات موجود
- چاپ و نشر كتب و سایر مستندات علمی (مقاله، ...) در مجلات معتبر داخلی و خارجی
ج- فعاليت در زمينهی ارائهی خدمات مراقبتی تغذیه و رژيم درماني
*اعضاي هيأت علمي گروه در حوزهی تخصصي خود در شيفتهای صبح و عصر در درمانگاهها و مراکز آموزشی و درمانی در زمينهی خدمات مشاورهی تغذیه و رژيم درماني بيماران فعاليت ميكنند.