جهت دریافت فایل SP گروه تغذیه در جامعه کلیک نمائید.
In the Name of God
گروه تغذیه در جامعه
Department of Community Nutrition
اصول و ارزش های گروه:
- گروه تغذیه در جامعه کارائی و عدالت را دو رکن اصلی در بهره مندی از خدمات تغذیه در سطح جامعه می داند.
- ما به ضرورت پایبندی به اصول و کرامت انسانی و مکارم اخلاقی با بهره گیری از آموزه های دینی و اخلاق حرفه ای اعتقاد داریم.
- ما به اهمیت تربیت نیروی انسانی اخلاق مدار، مسئولیت پذیر و خیر خواه برای ارائه خدمات تغذیه در جامعه در قالب نظام ارائه خدمات سلامت کشور باور داریم.
- ایمان داریم که تعالی سرمایه ی انسانی در حوزه ارائه خدمات تغذیه جامعه محور متناسب با فرهنگ اسلامی – ایرانی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
- بر این اعتقاد هستیم که حفظ جایگاه والای علم و دانش با افزایش مسئولیت پذیری و پاسخگوئی اجتماعی و تلاش مومنانه ی تمام اعضای گروه و با یکدلی، همبستگی و هم افزائی امکان پذیر است
چشم انداز:
- تبدیل گروه تغذیه در جامعه به ساختاری توانمند، خلاق و کارآفرین که با تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در حیطه برنامه ریزی ، سازماندهی و پیاده سازی خدمات مراقبت تغذیه ای در نظام سلامت مورد اطمینان گیرندگان خدمت و ارئه کنندگان و نیز سیاست گذاران در سطوح مختلف باشد.
رسالت:
- گروه تغذیه بر جامعه برآن است که با ایجاد و توسعه توانمندی های گروه و ظرفیت سازی مناسب، بستر های لازم در حیطه آموزشی، پژوهشی، نیاز سنجی و کارآفرینی را ایجاد نماید .همچنین با مشارکت فعال در برنامه ریزی، سازماندهی ، ارزشیابی برنامه های تغذیه در جامعه از طریق تربیت نیروی متخصص در حیطه علوم بهداشتی در تغذیه ، علوم تغذیه و سیاستگذاری غذا و تغذیه در بهبود و ارتقاء سطح امنیت غذایی جامعه و وضعیت تغذیه ی آحاد مردم و پاسخگویی اجتماعی نقش تاثیر گذار داشته باشد.
هدف کلی:
- تولید و توسعه دانش کاربردی در حیطه تغذیه در جامعه و تربیت نیروی انسانی متخصص، تقویت همکاری ها ی بین بخشی در سطوح منطقه ای، ملی و فرا ملی با هدف ارتقاء وضعیت تغذیه ای کشور
اهداف اختصاصی:
- برنامه ریزی-حمایت و ارایه آموزش های مستمر تغذیه در جامعه
- طراحی و اجرای پژوهش های جامعه محور مبتنی بر شواهد در حیطه تغذیه در جهت پاسخگویی به نیاز های در حال تغییر جامعه
- استفاده مناسب از توانمندی های علمی اعضای هیئت علمی در جهت ارتقا سلامت در سطح جامعه و پاسخگویی اجتماعی
- توسعه تحصیلات تکمیلی در گرایشهای مختلف تغذیه در جامعه
- توسعه و تجهیز آزمایشگاه های آموزشی و پژوهشی
- ارائه برنامه های آموزشی همسو با اهداف کلی برنامه های آموزشی دانشگاه
- توسعه تحقیقات کاربردی جامعه نگر در جهت حل معضلات تغذیه ای جامعه
- توسعه همکاری بین بخشی با معاونت بهداشت، سازمان غذا و دارو و شورای عالی امنیت غذای استان و وزارت بهداشت کانون های سلامت و سازمان های مردم نهاد و مراکز تحقیقاتی
- ارتقا کمی و کیفی برنامه های آموزشی – پژوهشی گروه آموزشی تغذیه در جامعه جهت ارتقای سطح آموزش و پژوهش دانشجویان
- تربیت فارغ التحصیلان توانمند در زمینه طراحی،اجرا وپایش و تحلیل سیاست ها و برنامه های غذا و تغذیه
- افزایش سطح سواد تغذیه ای با مداخلات آموزشی تغذیه ای مناسب جهت پیشگیری و مدیریت بیماری های مزمن و بیماریهای نوپدید از طریق همکاری های بین بخشی و رسانه ها
راهبرد:
- جذب و افزایش تعداد هیئت علمی توانمند و کار آمد در گرایشهای جدید مرتبط با تغذیه جامعه نگر
- توانمندسازی اعضای هیات علمی گروه از طریق شرکت در کارگاههای علمی
- ایجاد فرصتهای مطالعاتی از طریق اعزام به خارج اعضای هیأت علمی
- مشارکت در طراحی، پیاده سازی،پایش و بازنگری برنامه های تغذیه ای در نظام مراقبت های سلامت کشور
- مشارکت در تامین،حفظ و ارتقای سطح سلامت تغذیه ای جامعه
- توسعه ارتباط علمی و پژوهشی برون مرزی
نقاط ضعف:
- نبود شاخصهای عینی برای ارزشیابی کیفی پژوهشی
- نبود آزمایشگاههای مجهز به وسایل و تجهیزات آنالیز و سنجش تغذیه در جامعه
- عدم تداوم پژوهش ها در راستای حل مشکلات توسط پژوهشگران و اعضا هیئت علمی
- پایین بودن انگیزه علمی دانشجویان
- عدم وجود ساز و کارهای مشخص جهت عینیت بخشیدن به یافته های علمی گروه در سطوح کلان سیاستگذاری کشوری
- عدم محوریت سیاستهای گروه تعذیه در جامعه در تدوین سیاستهای استانی مربوط به آموزش، پیشگیری و انجام مداخلات تغذیه ای در سطح جامعه
- عدم جذب دانشجوی خارجی
نقاط قوت:
- وجود برنامه مدون و مشخص برای فعالیتهای آموزشی و پژوهشی
- جایگاه علمی برتر گروه طی ارزشیابی های پژوهشی دانشگاه در دو سال متوالی
- وجود اعضای هیآت علمی توانمئد، فعال و با تجربه
- توانایی گسترش دوره های تحصیلات تکمیلی و ارتقاء دوره های فعلی در مقاطع MSD و Ph.D
- وجود طرح آموزشی برای واحدهای رشته تحصیلی تغذیه در مقاطع کارشناسی – کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی
- دسترسی به اینترنت و مجلات و کتب الکترونیک
- امکانات رایانه ای کافی
حوزه آموزشی
- شرکت اعضا هیئت علمی در کارگاه های متعدد توانمند سازی اعضای هیأت علمی در زمینه آموزش و پژوهش
- برگزاری کارگاههای آموزشی درحوزه تغذیه در جامعه توسط اعضای گروه
- تهیه طرح درسی برای تمامی واحدهای درسی در مقاطع مختلف
- شرکت در بازنگری ادواری کوریکولومهای آموزشی مقاطع مختلف
- تامین امکانات لازم برای استفاده از وسایل کمک آموزشی
- آموزش الکترونیکی آنلاین و مبتنی بر وب
- برگزاری آزمونهای میان ترم و پایان ترم آنلاین
- ارزشیابی برنامه های آموزشی گروه با همکاری اعضا
- تکمیل فرم های ارزشیابی دروس
- تکمیل پرونده ارزشیابی اساتید و دادن باز خورد ارزشیابی به تمامی اساتید جهت ارتقا آموزشی
- تهیه و تدریس برنامه کارآموزی در عرصه برای افزایش کیفیت این برنامه ها در گروه تغذیه
- حمایت و تشویق اساتید نسبت به ارائه پاره ای از دروس دوره های تحصیلات تکمیلی به زبان انگلیسی
- تشویق اساتید برای استفاده بیشتر از منابع به روز انگلیسی
حوزه پژوهشی (تحقیقات و فناوری)
- مشخص بودن اولویتهای پژوهش برای تمام اعضای هیات علمی گروه و حرکت در راستای آن
- هدایت پایان نامه های دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در جهت اولویتهای پژوهشی دانشگاه و نیاز های جامعه
- گرایش به ارتباط بین بخشی در زمینه های پژوهشی
- انجام پروژه های بین رشته ای با توجه به ماهیت چند-بعدی مشکلات تغذیه ای جامعه
- حمایت از شرکت اعضا هیئت علمی در کنگره های معتبر داخلی و خارجی
- جذب گرنتهای تحقیقاتی داخلی و خارجی و انجام طرح مشترک با سایر نهاد ها و ارگان های داخلی و خارجی
- افزایش طرح های پژوهشی دانشجویی با حفظ کیفیت پژوهش
توانمندی ها و صلاحیت های مورد انتظار از دانش آموختگان
- کارشناسی: مهارتهای ارتباطي –تعامل، مشاوره تغذيه، همکاری در پروژه های مختلف تحقيقاتي و آموزشي تغذيه ای، مديريت، همکاری در تيم درمان و حرفه ای گرايي
- کارشناسی ارشد: مهارتهای ارتباطي –تعامل، مشاوره تغذيه، اجراء و همکاری در پروژه های مختلف تحقيقاتي و آموزشي تغذيه ای، پژوهش و نگارش مقالات علمي، تفکر نقادانه و مهارت های حل مسئله، مديريت، همکاری در تيم درمان و حرفه ای گرايي
- دکترای Ph.D علوم تغذيه : مهارتهای ارتباطي –تعامل، آموزش، پژوهش و نگارش مقالات علمي، تفکر نقادانه و مهارت های حل مسئله، مشاوره تغذيه، اجراء پروژه های مختلف تحقيقاتي تغذيه ای، مهارت های مديريت، همکاری در تيم درمان و حرفه ای گرايي
- دکترایPh.D سیاست های غذا و تغذیه: مهارت های ارتباطی-تعامل،آموزش و پژوهش در حوزه سیاستگذاری غذا و تغذیه، مشارکت در تحقیقات ملی، تدوین ، تفسیر، پایش و ارزشیابی سیاست های مرتبط با غذا و تغذیه، تدوین و انتشار پژوهش های علمی در حوزه تخصصی