تابلو مرگ و مير در كشور تغيير كرده و هم اكنون رژيم غذايي نادرست و پرخوري اولين عامل تهديد سلامت در ايران است.
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: تابلو مرگ و مير در كشور تغيير كرده و هم اكنون رژيم غذايي نادرست و پرخوري اولين عامل تهديد سلامت در ايران است.
به گزارش خبرنگار علمي ايسنا منطقه خليج فارس، دكتر ملكزاده در همايش رؤساي دانشگاهها و معاونان پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشكي منطقه 5 كشور با بيان اين كه رشد شاخصهاي سلامت در ايران در دنيا مثالزدني است، بر تصميمگيري مديران بر اساس شواهد علمي تاكيد كرد و گفت : پرونده الكترونيكي سلامت بيماران بسيار مهم است و ما بايد بر اساس فناوري روز سلامت عمل كنيم .
وي چهره سلامت در كشور را با تلاشهاي صورت گرفته در وضعيت قابل قبولي توصيف كرد و گفت: در عين حال ما ميتوانيم وضعيت بهتري داشته باشيم .
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اظهار كرد : تقريبا 40 درصد از منابع سلامت را دولت تامين ميكند و ساير منابع با كمك بخشهاي غير دولتي تامين ميشود .
وي هدف اصلي سلامت را پيشگيري دانست و گفت: بايد ضرورت پيشگيري را در سياستگذاريهاي خود لحاظ كنيم
ملك زاده با اشاره به توليدات علمي ايران در حوزه سلامت نيز اظهار كرد : از بدو تشكيل ISI و از سال 1998 تا 2015 بيش از 240 هزار مقاله علمي توسط محققان كشور در ISI منتشر شده كه 94 هزار مقاله، مربوط به علوم پزشكي است .
وي با بيان اين كه 32 درصد از مقالات كشور مربوط به علوم پزشكي است گفت : ما در بحث پزشكي موفقتر بوديم چون از استعدادهاي خوبي بهره منديم؛ همچنين 28 درصد از مقالات پر استناد كشور مربوط به علوم پزشكي است ؛ با اين وجود باز هم وقتي خود را در علوم مختلف با دنيا مقايسه ميكنيم هنوز در حد متوسط هستيم .
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت يادآور شد : تعداد پژوهشگران و دانشمندان پزشكي ايراني با 540 نفر در مقايسه با كشورهايي از جمله مصر با 54 ، پاكستان 53، رژيم صهيونيستي 97 ، عربستان 82 و تركيه 90 پژوهشگر ، رقم قابل توجهي را به خود اختصاص داده است .
ملكزاده اظهار كرد : تنها مولفهاي كه ميتواند ما را از نظر علمي در سطح بالايي قرار دهد نيروي متخصص ، كارآمد و آماده بكار است ؛ ما بايد توليدات علمي را به محصول تبديل كنيم ، اين محصولات ميتوانند يك داروي جديد ، تجهيزات خوب و يا يك روش درماني جديد باشند .