تاریخ : شنبه 17 خرداد 1404
کد 2016

کسب رتبه اول و سوم دومین دوره مسابقات مسئله‌محور بنیاد ملی نخبگان «راهی شو» توسط دانشجویان و پژوهشگران دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

مسابقه ملی و مسئله محور بنیاد ملی نخبگان "راهی شو"
مسابقه راهی شو، یک مسابقه مسئله‌محور برای حل مسائل صنعتی واقعی و فناورانه کشور است که در سطح ملی برگزار می‌شود و بستری است که از طریق آن، تمام دانشجویان و فارغ‌التحصیلان روی  پروژه‌های واقعی صنعتی کار کنند.
 در این مسابقه خانم‌ها دکتر آرزو خضرلو هیئت علمی مرکز تحقیقات تغذیه، نازیلا قره آغاجلو دانشجوی دکتری تخصصي بهداشت و ایمنی مواد غذایی و الهه علی‌خواه فارغ التحصیل کارشناسی علوم و صنایع غذایی، با عنوان تیم کاسپین موفق به کسب مقام اول کشوری و خانم­ها دکتر وحیده سرابی اقدم  کارمند گروه علوم و صنایع غذایی و نگین حسین زاده فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی با عنوان تیم زیست باز آفرینان از دانشگاه علوم‌پزشکی تبریز موفق به کسب مقام سوم کشوری با پروژه «استخراج ترکیباتی با مصارف پزشکی و دارویی از ضایعات آبزیان» در مسابقه ملی مساله محور "راهی‌شو" طرح شهید بابایی شدند.
 در این دوره، 11 هزار و 382 دانشجو و فارغ‌التحصیل برتر رشته‌های علوم فنی و مهندسی، علوم پزشکی و علوم پایه از سراسر کشور، از مهر ۱۴۰۳ تا اردیبهشت ۱۴۰۴ در قالب ۸۵۲ تیم روی ۵۰ محور فناورانه مبتنی بر نیاز‌های تحقیق و توسعه صنایع کشور به رقابت پرداختند.
گفتنی است تیم‌های منتخب این مسابقه، وارد شتابدهنده‌های تخصصی مؤسسه «تحقیق و توسعه دانشمند» خواهند شد. در این فرآیند، ابتدا در یک مرکز رشد غیرمتمرکز مستقر شده و پس از انعقاد قرارداد و تدوین پروپوزال توسعه فناوری، تحت راهبری فنی و آموزشی، پروژه‌های مبتنی بر نیاز‌های صنایع و هلدینگ‌های بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی را اجرا می‌کنند.
این تیم‌ها با توجه به تخصص خود، در یکی از شتابدهنده‌های حوزه‌های انرژی و صنایع نفت و گاز، صنایع معدنی و ساختمانی یا صنایع غذایی و کشاورزی فعالیت خواهند کرد. طی یک برنامه سه‌ساله، با نظارت راهبران فنی و معاونت تحقیق و توسعه شرکت‌های بنیاد، روی پروژه‌های واقعی کار کرده و پس از توسعه محصول و ثبت شرکت دانش‌بنیان، به مرحله تجاری‌سازی و فروش خواهند رسید.