"بنام خدا"
Department of Biochemistry and Diet Therapy
گروه بیوشیمی و رژیم درمانی
مجموعه اصول، رسالت، اهداف، راهبردها، عملکردها و وظایف
اصول و ارزشهای گروه:
- نهادینه کردن اصول و کرامت انسانی، رعایت حقوق و مکارم اخلاقی با توجه به آموزه های دینی وحرفه ای
- تقویت همگرایی و مشارکت ذی نفعان در برنامه ریزی، تصمیم گیری و سیاست گذاری ها
- ارتقای مستمر کیفیت و کمیت خدمات و فعالیت ها بر اساس اولویت های دانشگاه، دانشکده و نیازهای جامعه
- ارج نهادن به جایگاه والای علم و عالم
- مسئولیت پذیری و پاسخگویی در امور مربوطه
چشم انداز گروه:
گروه بیوشیمی و رژیم درمانی بر آن است که در راستای دورنمای کلی دانشگاه و دانشکده با استفاده مناسب از توانمندی های علمی و عملی اعضای هیئت علمی گروه بیوشیمی و رژیم درمانی و سایر گروههای دانشکده در پیشبرد اهداف آموزشی و تحقیقات کاربردی و پایه (سلولی – مولکولی) در زمینه های مختلف علوم تغذیه، سبب ارتقای آموزش و پژوهش های مبتنی بر نیاز جامعه گردد و با تولید دانش مناسب در این زمینه و ارائه راهکارهای جدید در ارتقای سلامت و تربیت نیروهای توانمند، به یکی از گروههای برتر تغذیه در سطح کشور تبدیل شود.
رسالت و هدف کلی گروه:
گروه بیوشیمی و رژیم درمانی تلاش دارد که با توجه به نیازهای جامعه، اسناد بالا دستی، رسالت کلی دانشگاه و دانشکده، با استفاده مناسب از توانمندیهای علمی و عملی اعضای گروه و با ارتقاء کمی و کیفی برنامه های آموزشی و پژوهشی گروه و دانشکده در جهت: تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در رشته های مرتبط با حوزه غذا و تغذیه، و انجام پژوهش های فناورانه، کاربردی و پایه (سلولی – مولکولی) اثرگذار در این حوزه، گام برداشته و در نهایت باعث بهبود وضع کلی تغذیه و کاهش بار بیماریهای تغذیه ای در سطح جامعه و ارتقاء جایگاه آموزشی و پژوهشی دانشکده تغذیه و علوم غذایی در سطح کشور گردد.
اهداف اختصاصی گروه به ترتیب اولویت:
- توسعه و توانمند سازی منابع انسانی و اعضای هیئت علمی گروه
- توسعه زیر ساختهای آموزشی و پژوهشی گروه
- تربیت نیروی انسانی مورد نیاز نظام سلامت
- ارتقاء مهارت های علمی و پژوهشی دانشجویان
- توسعه دوره های تحصیلات تکمیلی در گرایش های جدید با توجه به نیازهای ملی و منطقه ای
- مشارکت فعال در اجرای نقشه جامع علمی کشور
- ارتقاء پاسخگویی اجتماعی
راهبردها:
- دوره های توانمند سازی و آموزشی دانشگاه
- جذب هیئت علمی توانمند و کار آمد در گرایشهای جدید مرتبط با تغذیه
- توسعه و تجهیز آزمایشگاه های آموزشی و پژوهشی
- توسعه و تجهیز سیستم های فن آوری اطلاعات و ارتباطات
- برقراری همکاری های پایدار و موثر با سایر گروه های آموزشی-از جمله گروههای بالینی-، مراکز علمی - تحقیقاتی و واحدهای مختلف ارائه کننده خدمات بهداشتی و درمانی در حوزه غذا و تغذیه
- ایجاد فعالیتهای پژوهشی دانشجویی از طریق حمایت از واحدهای پژوهشی دانشجویی
- جذب دانشجوی خارجی و توسعه ارتباط علمی و پژوهشی برون مرزی
- ارائه برنامه های آموزشی همسو با اهداف کلی برنامه های آموزشی دانشگاه و دانشکده
- ظرفیت سازی و توسعه تحقیقات در حوزه طرحهای فناورانه و کاربردی
- ترجمان برون داده ای پژوهشی در جهت کاربردی نمودن آنها
برنامه های عملیاتی گروه:
1) حوزه آموزشی
- شرکت تمامی اعضاء هیئت علمی گروه در کارگاه های توانمندسازی آموزشی و پژوهشی
- تامین امکانات لازم برای استفاده از وسایل کمک آموزشی و گسترش آموزش مجازی (حداقل 20 درصد دروس).
- ارزشیابی برنامه های آموزشی گروه با همکاری اعضاء
- تکمیل پرونده ارزشیابی اساتید و دادن باز خورد ارزشیابی به تمامی اساتید جهت ارتقاء آموزشی
- افزایش پست های هیئت علمی و کارشناسی گروه
- جذب هیئت علمی توانمند و کار آمد در گرایشهای جدید مرتبط با تغذیه
- توسعه تحصیلات تکمیلی تغذیه در گرایشهای جدید (حداقل 2 رشته جدید مورد نیاز کشور)
- پذیرش دانشجوی خارجی و دانشجو در دوره های پسا دکتری (حداقل 2 دانشجو)
2)حوزه تحقیقات و فناوری:
- شرکت تمامی اعضاء هیئت علمی گروه در کارگاه های توانمندسازی پژوهشی
- شرکت تمامی دانشجویان تحصیلات تکمیلی گروه در کارگاه های توانمندسازی پژوهشی
- هدایت پایان نامه های دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در جهت اولویتهای پژوهشی دانشگاه و نیاز های جامعه
- جذب Grant داخلی و خارجی و انجام طرح مشترک با سایر نهاد ها و ارگان های داخلی و خارجی
- عقد قرارداد همکاری با مراکز تحقیقاتی دانشگاه و سایر دانشگاهها
- بررسی نقش مواد مغذی (درشت مغذیها و ریز مغذی ها) در پیشگیری و کنترل بیماریهای تغذیه ای در گروههای مختلف در سطوح بالینی و سلولی – مولکولی
- بررسی نقش مواد غیر مغذی (فیتوکمیکالها، گزنوبیوتیک هاو ...) در پیشگیری و کنترل بیماریهای تغذیه ای در گروههای مختلف و در سطوح بالینی و سلولی – مولکولی
- مطالعه اثر عوامل تغذیه ای، مکمل های ورزشی و ارگوژنیک ها در ورزشکاران
عملکردها و وظایف گروه:
- آموزش نظری دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تغذیه در زمینه دروس مرتبط با تغذیه، تغذیه درمانی، روش تحقیق، بیوشیمی، تنظیم متابولیسم و سلولی مولکولی
- آموزش عملی دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تغذیه در زمینه های مختلف علوم تغذیه چون: بیوشیمی، تغذیه سلولی- مولکولی و ...
- همکاری آموزشی در دوره های بازآموزی تخصصی جهت فارغ التحصیلان رشته تغذیه در زمینه تغذیه بالینی و رژیم درمانی
- تهیه و تدوین محتواهای آموزشی با روشهای نوین آموزشی برای دانشجویان
- ارائه خدمات مشاوره تغذیه و رژیم درمانی در کلینیک های دانشگاه
- تهیه و تدوین طرح درسی برای تمامی واحدهای درسی در مقاطع مختلف
محدودیت ها و نقاط ضعف گروه:
- عدم بروز رسانی وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی آنالیتیکال
- محدود بودن بودجه
- پایین بودن انگیزه علمی دانشجویان
- ضعیف بودن نسبی ارتباط بین بخشی
- انجام طرحهای فناورانه
- کم بودن پست های گروه (کارشناسی و هیئت علمی)
توانمندیها و نقاط قوت گروه:
- جایگاه ارزشمند گروه از نظر آموزشی و پژوهشی در سطح دانشکده و دانشگاه
- هیئت علمی توانمند و با تجربه
- همکاری و ارتباط با اعضای هیئت علمی بالینی دانشگاه
- برگزاری کلاس های آنلاین و مجازی
- وجود برنامه مدون و مشخص برای فعالیتهای آموزشی و پژوهشی
- وجود دوره های تحصیلات تکمیلی و ارتقاء دوره های فعلی در مقاطع MS و Ph.D.
- امکانات آزمایشگاهی، سخت افزاری و نرم افزاری مناسب
توانمندی ها و صلاحیت های مورد انتظار از دانش آموختگان:
با مشارکت سایر گروههای مختلف آموزشی دانشکده انتظار می رود فارغ التحصیلان این توانمندیها را داشته باشند:
- کارشناسی: مهارتهای ارتباطی – تعامل، مشاوره تغذیه، همکاری در پروژه های مختلف تحقیقاتی و آموزشی تغذیه ای، مدیریت، همکاری در تیم درمان و حرفه ای گرایی
- کارشناسی ارشد: مهارتهای ارتباطی – تعامل، مشاوره تغذیه، اجراء و همکاری در پروژه های مختلف تحقیقاتی و آموزشی تغذیه ای، پژوهش و نگارش مقالات علمی، تفکر نقادانه و مهارت های حل مسئله، مدیریت، همکاری در تیم درمان و حرفه ای گرایی
- Ph.D. علوم تغذیه: مهارتهای ارتباطی – تعامل، آموزش، پژوهش و نگارش مقالات علمی، تفکر نقادانه و مهارت های حل مسئله، مشاوره تغذیه، سرپرستی و اجراء پروژه های مختلف تحقیقاتی تغذیه ای، مهارت های مدیریت، همکاری در تیم درمان و حرفه ای گرایی
مجموعه اصول، اهداف، رسالت ... گروه بیوشیمی و رژیم درمانی بعد جلسات متعدد با همکاران گروه، اخذ نظرات دانشجویان و مسئولین دانشکده نهایی گردیده و ارزیابی مستمر میزان تحقق اهداف گروه به صورت سالیانه و به روش 360 درجه انجام خواهد گرفت.