تاریخچه:

رشته تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1353 شروع به پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی کرد. از سال 1361 تا 1373 پذیرش دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته بود و سپس از سال 1373 تنها در مقطع کارشناسی دانشجو پذیرفته شد. درخصوص تحصیلات تکمیلی، از سال 1371 مقطع کارشناسی ارشد تغذیه و از سال 1374 در مقطع دکترای تخصصی (PhD) دانشجو پذیرش گردید. 
دانشکده بهداشت و تغذیه در بیست و هشتم اردیبهشت ماه 1370 با حضور وزیر محترم بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و ریاست وقت دانشگاه و با ادغام گروه­های آموزشی بیوشیمی و تغذیه، از دانشکده داروسازی، بهداشت از دانشکده پزشکی، بهداشت محیط و مبارزه با بیماریها از دانشکده پیراپزشکی تاسیس شد و از همان سال فعالیت آموزشی آن با تامین کادر و امکانات مستقل شروع گردید.
در سال 1391 دانشکده بهداشت و تغذیه، بنا به سیاست گسترش دانشکده­های دانشگاه علوم پزشکی تبریز به 3 دانشکده مجزا، تفکیک و دانشکده تغذیه به عنوان دانشکده مستقل شروع به فعالیت نمود.
در سال1394 و در دویست و پنجاه و یکمین جلسه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی با تغییر نام "دانشکده تغذیه" موافقت و نام دانشکده به صورت  "دانشکده تغذیه و علوم غذایی" تکمیل گردید.
دانشکده تغذیه و علوم غذایی جهت نیل به این اهداف کلی، علاوه بر بهره­مندی از اساتید مجرب و داشتن همکاری نزدیک و متقابل با دانشکده­های دیگر، از همکاری­های علمی و تحقیقاتی سایر دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی عالی و نهادهای دولتی و غیردولتی و پتانسیل استان به عنوان قطب صنایع غذایی کشور نیز بهره می­گیرد.

هدف از تاسیس دانشکده "تغذیه و علوم غذایی" در دانشگاه علوم پزشکی تبریز عبارتست از:

  • تربیت نیروی انسانی دانا، کارآمد و متعهد به ارزشهای اسلامی و اصول علمی و فنی با انگیزه مردمی در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی برای ارتقای سلامت جامعه و گسترش دانش و تولید علم در زمینه غذا و تغذیه
  • کوشش در اعتلاء و گسترش دانش و فرهنگ غذا و تغذیه از طریق فراهم ساختن شرایط برای بالا بردن کارآیی و خلاقیت و افزودن بر توان پژوهشی
  • پاسداری از فرهنگ اصیل تغذیه ای کشور و میراث های معنوی آن و ایجاد شرایط مناسب برای بهبود و شناساندن آن به نسل جوان
  • کوشش در جهت ایجاد بستر مناسب برای گسترش و ترفیع علوم تغذیه ، علوم و صنایع غذایی، کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی از تولید تا مصرف
  • فراهم نمودن زمینه همکاری های علمی با افراد و مراکز علمی، سازمان های دولتی و غیر دولتی داخلی و بین المللی براساس ضوابط دانشگاه
  • تربیت نیروهای کارآمد و آشنا با تغذیه و رژیم شناسی، ایمنی و بهداشت مواد غذایی جهت کنترل بیماریهای مرتبط با تغذیه و بیماریهای ناشی از غذا و در نتیجه ارتقا سطح بهداشتی و کیفی مواد غذایی در جامعه
  •  
  • ترویج فرهنگ تغذیه سالم و اصلاح الگوی غذایی موجود با توجه به شرایط بومی، دینی و ایرانی


برای دستیابی به هدف دانشکده تغذیه و علوم غذایی رعایت اصول زیر ضروری است:

  1. تقدم تزکیه بر تعلیم

  2. هماهنگ بودن مباحث نظری و کارهای عملی

  3. تطبیق محتوای برنامه های آموزشی و پژوهشی با فرهنگ دینی، نیازها و شرایط اکولوژیک (بوم شناسی)، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی ... کشور

  4. بهره گیری از استادان متعهد، متبحر و دانا به منظور بررسی، مطالعه، ارزیابی و ارایه راه حل های مناسب برای برطرف ساختن مسایل و مشکلات تغذیه ای و علوم و صنایع غذایی کشور

  5. ارتقاء وضع تغذیه و گسترش دانش تغذیه و علوم و صنایع غذایی

  6. انتخاب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی از بین داوطلبان با توجه به شرایط ویژه هر رشته و نیازهای کشور

  7. تنظیم برنامه راهبردی برای هر یک از رشته های موجود و ارزشیابی روند برنامه طی بازه زمانی مشخص

  8. تعاملات بین بخشی (صنایع غذایی، معاونت بهاشتی، معاونت دارو و غذا و ...) و درون بخشی

 
تعداد اعضای هیئت علمی دانشکده
اعضاء هیئت علمیاستاد 16 نفردانشیار 6 نفر
استادیار 3 نفرمربی  -
گروه های آموزشی دانشکده
بیوشیمی، رژیم درمانی
تغذیه در جامعه
علوم و صنایع غذایی
تغذیه بالینی
 
 


 

واحد های پژوهشی دانشکده
واحدهای پژوهشی
دفتر پژوهشی دانشکده
دفتر ارتباط با صنعت
سرور و انفورماتیک دانشکده
کتابخانه
 
 

آغاز پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف

رشتهمقطعسال پذیرش
علوم تغذیهکاردانی1353
علوم تغذیهکارشناسی ناپیوسته1361-1372
علوم تغذیهکارشناسی پیوسته1361
علوم و صنایع غذاییکارشناسی1394
علوم تغذیهکارشناسی ارشد1370
علوم و صنایع غذاییکارشناسی ارشد1388
علوم بهداشتی در تغذیه (تغییر عنوان رشته به "تغذیه در جامعه" در سال 1403)کارشناسی ارشد1389
علوم تغذیه در بحران و حوادث غیرمترقبهکارشناسی ارشد1393
بهداشت و ایمنی مواد غذاییکارشناسی ارشد1394
علوم تغذیهدکتری تخصصی1374
سیاستهای غذا و تغذیهدکتری تخصصی1395
علوم و صنایع غذاییدکتری تخصصی1395
تغذیه بالینیکارشناسی ارشد1396
تغذیه ورزشیکارشناسی ارشد1398
بهداشت و ایمنی مواد غذاییدکتری تخصصی1398

تجهیزات و امکانات دانشکده
مساحت کل دانشکده بیش از12 هزار متر مربع شامل کلاس­های درسی، آمفی تئاتر، کتابخانه، تعداد 3 سایت­ کامپیوتری مجزا برای مقاطع مختلف تحصیلی، آزمایشگاه­های بیوشیمی تغذیه، شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی، کنترل کیفی مواد غذایی، آزمایشگاه تحقیقات تغذیه، آزمایشگاه ارزیابی وضع تغذیه و آزمایشگاه مطالعات حیوانی می­باشد و نیز گروهها می­توانند از آزمایشگاه مرجع مرکز تحقیقات تغذیه استفاده نمایند.
دانشکده در فعالیتهای پژوهشی و آموزشی مختلف شرکت دارد. مرکز تحقیقات تغذیه در دانشگاه به عنوان تنها مرکز تحقیقاتی پژوهشی تغذیه در شمالغرب کشور با دارابودن اساتید و کارشناسان پژوهشی مجرب همکاری تنگاتنگی با دانشکده دارد و نیز مرکز تحقیقات دانشجویی در دانشکده مستقر است. در این دانشکده از سال 1377 سیستم LAN فعال بوده و تمامی اعضای هیئت علمی و کارکنان در محل کار دسترسی به اینترنت داشته و دانشجویان قادر به استفاده از امکانات آن برای پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی هستند.
 
 
افتخارات کسب شده: 
دانشکده سعی و تلاش در جهت برگزاری کنگره ها و سمینارهای داخلی داشته و تا حال چندین مورد کنگره داخلی در زمینه های مختلف برگزار نموده است.
دانشکده در زمینه های مختلف آموزش و پژوهش فعال بوده و هر ساله در آزمونهای ارشد و PhD درصد قابل توجهی از دانشجویان این دانشکده در مقاطع بالاتر پذیرفته می شوند.
در جشنواره های پژوهشی داخلی اعضای هیئت علمی دانشکده موفق به کسب رتبه گردیده و دانشکده در سال 1386 به عنوان دانشکده برتر در جشنواره پژوهشی دانشگاه و در سال 1388 دانشکده با بیشترین درصد رشد پژوهشی در دانشگاه و در سال 1390 رتبه دوم دانشگاه در زمینه IT و در سال 1393 به عنوان رتبه اول در زمینه  وب سایت در سطح دانشگاه معرفی گردیده است.

آدرس وب سایت  دانشکده:
                        https://nutr.tbzmed.ac.ir 
 
آدرس: ایران، تبریز، خ گلگشت، خ عطار نیشابوری، دانشکده تغذیه و علوم غذایی 
تلفن: 33341113-041
فاکس: 33340634-041

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم:

بازنشانی تنظیمات: