استراتژی گروه تغذیه در جامعه

جهت دریافت فایل SP گروه تغذیه در جامعه کلیک نمائید.

 

In the Name of God
گروه تغذیه در جامعه
Department of Community Nutrition
 
اصول و ارزش های گروه:
  1. گروه تغذیه در جامعه کارائی و عدالت  را  دو رکن اصلی در بهره مندی از خدمات تغذیه در سطح جامعه می داند.
  2. ما به ضرورت پایبندی به اصول و کرامت انسانی و مکارم اخلاقی با بهره گیری از آموزه های دینی و اخلاق حرفه ای اعتقاد داریم.
  3. ما به اهمیت تربیت نیروی انسانی اخلاق مدار، مسئولیت پذیر و خیر خواه برای ارائه خدمات تغذیه در جامعه در قالب نظام ارائه خدمات سلامت کشور باور داریم.
  4. ایمان داریم که تعالی سرمایه ی انسانی در حوزه ارائه خدمات تغذیه جامعه محور متناسب با فرهنگ اسلامی – ایرانی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
  5. بر این اعتقاد هستیم که حفظ جایگاه والای علم و دانش با افزایش مسئولیت پذیری و پاسخگوئی اجتماعی و تلاش مومنانه ی  تمام اعضای گروه و با یکدلی، همبستگی و هم افزائی امکان پذیر است
چشم انداز:
  1. تبدیل گروه تغذیه در جامعه به ساختاری توانمند، خلاق و کارآفرین که با تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در حیطه برنامه ریزی ، سازماندهی و پیاده سازی خدمات مراقبت تغذیه ای در نظام سلامت مورد اطمینان گیرندگان خدمت و ارئه کنندگان و  نیز سیاست گذاران در سطوح مختلف باشد.
رسالت:
  1. گروه تغذیه بر جامعه برآن است که با ایجاد و توسعه توانمندی های گروه و ظرفیت سازی مناسب، بستر های لازم در حیطه آموزشی، پژوهشی، نیاز سنجی و کارآفرینی را ایجاد نماید .همچنین با مشارکت فعال در برنامه ریزی، سازماندهی ، ارزشیابی برنامه های تغذیه در جامعه از طریق تربیت نیروی متخصص در حیطه علوم بهداشتی در تغذیه ، علوم تغذیه و سیاستگذاری غذا و تغذیه در بهبود و ارتقاء سطح امنیت غذایی جامعه و وضعیت تغذیه ی آحاد مردم  و پاسخگویی اجتماعی نقش تاثیر گذار داشته باشد.
هدف کلی:
  1. تولید و توسعه دانش کاربردی در حیطه تغذیه در جامعه و تربیت نیروی انسانی متخصص، تقویت همکاری ها ی بین بخشی در سطوح منطقه ای، ملی و فرا ملی با هدف ارتقاء وضعیت تغذیه ای کشور
 
اهداف اختصاصی:
  1.  برنامه ریزی-حمایت و ارایه آموزش های مستمر تغذیه در جامعه
  2. طراحی و اجرای پژوهش های جامعه محور مبتنی بر شواهد در حیطه تغذیه در جهت پاسخگویی به نیاز های در حال تغییر جامعه
  3. استفاده مناسب از توانمندی های علمی اعضای هیئت علمی در جهت ارتقا سلامت در سطح جامعه و پاسخگویی اجتماعی
  4. توسعه تحصیلات تکمیلی در گرایشهای مختلف تغذیه در جامعه
  5. توسعه و تجهیز آزمایشگاه های آموزشی و پژوهشی
  6. ارائه برنامه های آموزشی همسو با اهداف کلی برنامه های آموزشی دانشگاه
  7. توسعه تحقیقات کاربردی جامعه نگر در جهت حل معضلات تغذیه ای جامعه
  8. توسعه همکاری بین بخشی با معاونت بهداشت، سازمان غذا و دارو و شورای عالی امنیت غذای استان و وزارت بهداشت کانون های سلامت و سازمان های مردم نهاد و مراکز تحقیقاتی
  9. ارتقا کمی و کیفی برنامه های آموزشی – پژوهشی گروه آموزشی تغذیه در جامعه جهت ارتقای سطح آموزش و پژوهش دانشجویان
  10. تربیت فارغ التحصیلان توانمند در زمینه طراحی،اجرا وپایش و تحلیل سیاست ها و برنامه های غذا و تغذیه
  11.  افزایش سطح سواد تغذیه ای با مداخلات آموزشی تغذیه ای مناسب جهت پیشگیری و مدیریت بیماری های مزمن  و بیماریهای نوپدید از طریق همکاری های بین بخشی و رسانه ها
 
راهبرد:
  1. جذب و افزایش تعداد هیئت علمی توانمند و کار آمد در گرایشهای جدید مرتبط با تغذیه جامعه نگر
  2. توانمندسازی اعضای هیات علمی گروه از طریق شرکت در کارگاههای علمی
  3. ایجاد فرصتهای مطالعاتی از طریق اعزام به خارج اعضای هیأت علمی
  4. مشارکت در طراحی، پیاده سازی،پایش و بازنگری برنامه های تغذیه ای در نظام مراقبت های سلامت کشور
  5. مشارکت در تامین،حفظ و ارتقای سطح سلامت تغذیه ای جامعه
  6. توسعه ارتباط علمی و پژوهشی برون مرزی
 
نقاط ضعف:
 
  1. نبود شاخصهای عینی برای ارزشیابی کیفی پژوهشی
  2. نبود آزمایشگاههای مجهز به وسایل و تجهیزات آنالیز و سنجش تغذیه در جامعه
  3. عدم تداوم پژوهش ها در راستای حل مشکلات توسط پژوهشگران و اعضا هیئت علمی
  4. پایین بودن انگیزه علمی دانشجویان
  5. عدم وجود ساز و کارهای مشخص جهت عینیت بخشیدن به یافته های علمی گروه در سطوح کلان سیاستگذاری کشوری
  6. عدم محوریت سیاستهای گروه تعذیه در جامعه در تدوین سیاستهای استانی مربوط به آموزش، پیشگیری و انجام مداخلات تغذیه ای در سطح جامعه
  7. عدم جذب دانشجوی خارجی
 
     نقاط قوت:
  1. وجود برنامه مدون و مشخص برای فعالیتهای آموزشی و پژوهشی
  2. جایگاه علمی برتر گروه طی ارزشیابی های پژوهشی دانشگاه در دو سال متوالی
  3. وجود اعضای هیآت علمی توانمئد، فعال و با تجربه
  4. توانایی گسترش دوره های تحصیلات تکمیلی و ارتقاء دوره های فعلی در مقاطع MSD و Ph.D
  5. وجود طرح آموزشی برای واحدهای رشته تحصیلی تغذیه در مقاطع کارشناسی – کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی
  6. دسترسی به اینترنت و مجلات و کتب الکترونیک
  7. امکانات رایانه ای کافی
 
 
حوزه آموزشی
 
  1. شرکت اعضا هیئت علمی در کارگاه های متعدد توانمند سازی اعضای هیأت علمی در زمینه آموزش و پژوهش 
  2. برگزاری کارگاههای آموزشی درحوزه تغذیه در جامعه توسط اعضای گروه
  3. تهیه طرح درسی برای تمامی واحدهای درسی در مقاطع مختلف
  4. شرکت در بازنگری ادواری کوریکولومهای آموزشی مقاطع مختلف
  5. تامین امکانات لازم برای استفاده از وسایل کمک آموزشی
  6. آموزش الکترونیکی آنلاین و مبتنی بر وب
  7. برگزاری آزمونهای میان ترم و پایان ترم آنلاین
  8. ارزشیابی برنامه های آموزشی گروه با همکاری اعضا
  9. تکمیل فرم های ارزشیابی دروس
  10. تکمیل پرونده ارزشیابی اساتید و دادن باز خورد ارزشیابی به تمامی اساتید جهت ارتقا آموزشی
  11. تهیه و تدریس برنامه کارآموزی در عرصه برای افزایش کیفیت این برنامه ها در گروه تغذیه
  12. حمایت و تشویق اساتید نسبت به ارائه پاره ای از دروس دوره های تحصیلات تکمیلی به زبان انگلیسی
  13. تشویق اساتید برای استفاده بیشتر از منابع به روز انگلیسی
      حوزه پژوهشی (تحقیقات و فناوری)
 
  1. مشخص بودن اولویتهای پژوهش برای تمام اعضای هیات علمی گروه و حرکت در راستای آن
  2. هدایت پایان نامه های دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در جهت اولویتهای پژوهشی دانشگاه و نیاز های جامعه
  3. گرایش به ارتباط بین بخشی در زمینه های پژوهشی
  4. انجام پروژه های بین رشته ای با توجه به ماهیت چند-بعدی مشکلات تغذیه ای جامعه 
  5. حمایت از شرکت اعضا هیئت علمی در کنگره های معتبر داخلی و خارجی
  6. جذب گرنتهای تحقیقاتی داخلی و خارجی و انجام طرح مشترک با سایر نهاد ها و ارگان های داخلی و خارجی
  7. افزایش طرح های پژوهشی دانشجویی با حفظ کیفیت پژوهش
 
 
توانمندی ها و صلاحیت های مورد انتظار از دانش آموختگان
 
  1. کارشناسی: مهارتهای ارتباطي –تعامل، مشاوره تغذيه، همکاری در پروژه های مختلف تحقيقاتي  و آموزشي تغذيه ای، مديريت، همکاری در تيم درمان و حرفه ای گرايي
  2. کارشناسی ارشد: مهارتهای ارتباطي –تعامل، مشاوره تغذيه، اجراء و همکاری در پروژه های مختلف تحقيقاتي  و آموزشي تغذيه ای، پژوهش و نگارش مقالات علمي، تفکر نقادانه و مهارت های حل مسئله، مديريت، همکاری در تيم درمان و حرفه ای گرايي
  3. دکترای   Ph.D  علوم تغذيه : مهارتهای ارتباطي –تعامل، آموزش، پژوهش و نگارش مقالات علمي، تفکر نقادانه و مهارت های حل مسئله، مشاوره تغذيه، اجراء پروژه های مختلف تحقيقاتي  تغذيه ای، مهارت های مديريت، همکاری در تيم درمان و حرفه ای گرايي
  4. دکترایPh.D سیاست های غذا و تغذیه: مهارت های ارتباطی-تعامل،آموزش و پژوهش در حوزه سیاستگذاری غذا و تغذیه، مشارکت در تحقیقات ملی، تدوین ، تفسیر، پایش و ارزشیابی سیاست های مرتبط با غذا و تغذیه، تدوین و انتشار پژوهش های علمی در حوزه تخصصی