نقش تغذیه صحیح در جلوگیری از اثرات مخرب آلودگی هوا بر بدن
متخصص و مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به افزایش آلودگی هوا درکلانشهرها، تاکید کرد: انتخابهای غذایی درست میتواند نقش مهمی در کاهش التهاب و آسیبهای ناشی از آلایندهها داشته باشد.
متخصص و مدیرگروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به افزایش آلودگی هوا درکلانشهرها، تاکید کرد: انتخابهای غذایی درست میتواند نقش مهمی در کاهش التهاب و آسیبهای ناشی از آلایندهها داشته باشد. دکتر محمد علیزاده با بیان اینکه بدن در معرض آلودگی هوا دچار التهاب و استرس اکسیداتیو میشود، اظهار کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که مردم میتوانند در این روزها انجام دهند، مصرف روزانه سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی، کلم و گلکلم است زیرا این سبزیجات حاوی سولفورافان هستند و تولید آنزیمهای آنتیاکسیدانی را در بدن افزایش میدهند. شهروندان در اغلب روزها به تناوب از منابع غنی ویتامین C شامل مرکبات( پرتقال، لیمو، گریپفروت)، فلفل دلمهای، کیوی و گوجهفرنگی استفاده کنند زیرا این ویتامین یکی از قویترین آنتیاکسیدانها بوده و از ریهها در برابر ذرات معلق و گازهای آلاینده محافظت میکند. وی با اشاره به نقش ویتامین E در محافظت از سلولها، گفت: یک تا ۲ قاشق بادام، گردو یا تخمه آفتابگردان بدون نمک یا فندق میتواند به صورت میان وعده مصرف شود زیرا در جلوگیری از اثرات مخرب آلودگی هوا کمککننده بوده و ویتامین E به عنوان اکسیدان محلول در چربی اثر همافزایی با ویتامین C دارد. وی با تاکید بر اهمیت مصرف ماهی، افزود: مصرف ۲ وعده ماهیهای چرب مثل سالمون و ساردین در هفته ضروری است. امگا-۳ موجود در این ماهیها دارای اثرات ضدالتهابی قوی بوده و از تغییرات ضربان قلب و اختلالات چربی خون ناشی از آلودگی جلوگیری میکند.