شنبه 5 اسفند 1396 _ 08 جمادى الثانية 1439 _ 24 فوریه 2018
جستجو :
 منوی اصلی
 
  معرفی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
 

 رئيس : آقای دکتر علی احسانی- دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی:  دکتر مهدیه عباسعلیزاد فرهنگی - دکترای تخصصی علوم تغذیه

معاون تحقیقات و فناوری:  دکتر علی طریقت اسفنجانی - دکترای تخصصی علوم تغذیه

رييس اداره امور عمومي : آقای غلامرضا مقدم
 



گروه های آموزشی دانشکده:
 

گروه آموزشی

مدیر گروه

بیوشیمی و رژیم درمانی

دکتر رضا مهدوی، دکترای تخصصی علوم تغذیه

 تغذیه در جامعه  دکتر مريم رف رف، دکترای تخصصی علوم تغذیه

علوم و صنایع غذایی

دکتر علی احسانی، دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی


- اعضای هیئت علمی دانشکده:

 

اعضاء هیئت علمی

استاد

4 نفر

دانشیار

9 نفر

استادیار

7 نفر

مربی

2 نفر


- مقاطع تحصیلی:
 

دانشجویان

دوره های کارشناسی

دوره های (روزانه)

علوم تغذیه 
(113 دانشجو)

 

 علوم و صنایع غذایی 
(20 دانشجو)

دوره های (شبانه)

-

 

-

« آمار دانشجویان و کد رشته های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی »

 

 

ردیف

نام رشته

مقطع تحصیلی

کد رشته

تعداد کل

1

علوم تغذیه

دکتری تخصصی

171964

30

2

علوم تغذیه

کارشناسی ارشد

171963

53

4 

علوم و صنایع غذایی

کارشناسی ارشد

171971

34

5 

علوم بهداشتی در تغذیه

کارشناسی ارشد

173701

42

6

علوم تغذیه در بحران و حوادث غیرمترقبه

 کارشناسی ارشد  171965

12

   7

 بهداشت و ایمنی مواد غذایی

 کارشناسی ارشد  145393    4  

8

علوم تغذیه ( واحد بین الملل )

دکتری تخصصی

181064

 4 

9

علوم تغذیه ( واحد بین الملل )

کارشناسی ارشد

181049

5

 10

 علوم بهداشتی در تغذیه ( واحد بین الملل )

 کارشناسی ارشد

 -

4

 

 

 

 

 

آدرس: ایران، تبریز، خ گلگشت، خ عطار نیشابوری ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی

تلفن: 82-33357580-041

فاکس: 33340634-041

کد پستی: 5166614711

وب سایت  دانشکده:
                        http://nutr.tbzmed.ac.ir

 

 

هدف كلي اين دانشكده تعليم و تربيت دانشجويان در زمينه های مختلف علوم تغذيه ، علوم بهداشتي  بهبود وضعيت تغذيه و سيستم هاي ارائه خدمات بهداشتي مي باشد.

جهت نيل به اهداف فوق علاوه بر ارتباطات با ساير گروهها در ساير دانشكده ها ، دانشكده در جهت همكاري با ساير موسسات دانشگاهي و آموزشي و نهادهاي دولتي و غير دولتي فعال است.

دانشكده فعلا" در 3 رشته مختلف در مقاطع مختلف كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري Ph.D پذيرش دانشجو دارد. مساحت كل دانشكده 12 هزار و 151 متر مربع شامل كتابخانه ، 10 كلاس درسي ، آمفي تئاتر و آزمايشگاهها است.

رشته ها و مقاطع تحصيلي دانشکده

در جدول زیر رشته های موجود در دانشکده آورده شده است.

رشته هاي موجود

مقاطع

طول دوره

1) علوم تغذيه

 

كارشناسي

كارشناسي ارشد

Ph.D

4 سال

2 سال

4 سال

2) علوم بهداشتی در تغذیه

کارشناسی ارشد

2 سال

3) علوم و صنایع غذایی
 

کارشناسی
کارشناسی ارشد

4 سال
2 سال

4) علوم تغذیه در بحران و حوادث غیرمترقبه

 کارشناسی ارشد

2 سال

5) بهداشت و ایمنی مواد  غذایی

 کارشناسی ارشد

 2 سال

علوم تغذیه

در رشته كارشناسي تغذيه در سال 1353 در دانشكده داروسازي شروع به پذيرش دانشجو در مقطع کاردانی شد. از سال 1361 تا 1373 پذیرش دانشجو در مقاطع كارداني ، كارشناسي و کارشناسی ناپیوسته بود و سپس از سال 1373 تنها دانشجو در مقطع کارشناسی پذیرفته شد. درخصوص تحصیلات تکمیلی، از سال 1371 مقطع کارشناسی ارشد تغذیه و از سال 1374 در مقطع دکترای تخصصی (Ph.D) تاسیس و دانشجو پذیرش گردید. ظرفیت سالیانه پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد 9 نفر و دکترا (Ph.D) 3 نفر در حال حاضر می باشد. دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد 2 سال و دکترا 4 سال می باشد. در طی دوره آموزشی دانشجویان علاوه بر واحدهای اصلی واحدهایی در زمینه های مرتبط با تغذیه چون: بیوشیمی، فیزیولوژی، اپیدمیولوژی و ... نیز می گذرانند. این مقطع بالاترین مقطع در زمینه تغذیه بوده و دانشجویان آن از طریق آزمون سراسری انتخاب می شوند. دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی علاوه بر طی دوره آموزشی، موظف به انجام کار تحقیقاتی در قالب پایان نامه دوره خود در این مقطع می باشند و درخصوص دانشجویان Ph.D پس از قبول در امتحان جامع می باشد. علوم تغذیه شامل محدوده گسترده ای از علوم مرتبط با مصرف مواد غذایی بوده و شامل رشته های مختلف در ارتباط با بررسی مصرف، نقش ریزمغذیها در سلامت و بیماری، وضعیت ریز مغذیها در جامعه و ... است.

 

علوم و صنایع غذایی

در سال 1380 با افتتاح ساختمان جدید دانشکده بهداشت و تغذیه گروه علوم و صنایع غذایی در طبقه اول قست B ضلع جنوب غربی به صورت گروه مستقل مستقر گردید. خوشبختانه در آذرماه 1387 با تصویب تاسیس دوره کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی توسط وزارت بهداشت و درمان گروه علوم و صنایع غذایی عملاً فعالیت خود را به صورت رسمی از مهرماه 1388 با پذیرش پنج نفر دانشجو شروع خواهد کرد. گذشته از این با توجه به اهمیت صنایع غذایی استان آذربایجان شرقی و لزوم کنترل کیفی و بهداشتی محصولات تولیدی و نیاز به کارشناسان مربوط در رابطه با تاسیس دوره کارشناسی علوم و صنایع غذایی یا نیز اقدامات لازم به عمل آمده و پس از تصویب وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در این دوره نیز اقدام به پذیرش دانشجو در آینده خواهد شد.

 

 

 

 

تجهیزات و امکانات دانشکده

دانشکده تغذیه دارای آزمایشگاههای بیوشیمی، تغذیه، شیمی مواد غذایی، شیمی مواد غذایی، آزمایشگاه تحقیقات تغذیه ای است.

دانشکده در فعالیتهای پژوهشی و آموزشی مختلف شرکت دارد. مرکز تحقیقات تغذیه و مرکز تحقیقات دانشجویی در دانشکده مستقر است. دارای کتابخانه و سایت کامپیوتری برای استفاده همکاران و دانشجویان بوده و تمامی اعضای هیئت علمی در محل کار دسترسی به اینترنت دارند.

 

امکانات کتابخانه و سایت  دانشکده

1) 1245 جلد کتاب به زبان خارجی

2) 2851 جلد کتاب به زبان فارسی

3) 76 مجله خارجی

4) 56 مجله داخلی

5) 78 پایان نامه های دوره کارشناسی ارشد و 18 پایان نامه دوره دکترا

6) دسترسی online به سایت های مختلف چون Ovid, JAMA, Black well, Elsevier و...

7) کامپیوتر و پرینتر

در این دانشکده از سال 1377 سیستم LAN فعال بوده و تمامی دانشجویان و همکاران قادر به استفاده از امکانات کامپیوتری و اینترنت برای کارهای آموزشی و پژوهشی هستند. همچنین 3 سایت کامپیوتری مجزا برای مقاطع مختلف تحصیلی با امکانات کامپیوتری متصل به اینترنت در اختیار دانشجویان می باشد.

دانشجویان دسترسی به امکانات رفاهی چون خوابگاه، کمک هزینه تحصیلی، وام، خدمات درمانی- بهداشتی، امکانات ورزشی داند.

 

افتخارات کسب شده:

دانشکده سعی و تلاش در جهت برگزاری کنگره ها و سمینارهای داخلی داشته و تا حال چندین مورد کنگره داخلی دانشکده در زمینه های مختلف برگزار نموده است.

دانشکده در زمینه های مختلف آموزش و پژوهش فعال بوده و جزو یکی از 3 دانشکده برتر در رشته تغذیه در کشور
می باشد. در آزمونهای ارشد و
Ph.D درصد قابل توجهی از دانشجویان این دانشکده در مقاطع بالاتر پذیرفته می شوند.

در جشنواره های پژوهشی داخلی اعضای هیئت علمی دانشکده موفق به کسب رتبه گردیده و
دانشکده در سال 1386 به عنوان دانشکده برتر در جشنواره پژوهشی دانشگاه  
                                          و
در سال 1388 دانشکده با بيشترين درصد رشد پژوهشي در دانشگاه

                                         و
در سال 1390 به عنوان رتبه دوم دانشگاه در زمینه IT 

                                        
                                          و
در سال 1393 به عنوان رتبه اول در زمینه وب سایت در سطح دانشگاه

معرفی گردید.